Tulpenbollen poten

Share on Facebook

Als je in het voorjaar een mooie kleurrijke tuin wilt hebben, moet je in oktober beginnen met het poten van de bollen. Vanaf nu moet je dus al gaan denken welke soorten en kleuren je wil.

Heb je je keuze gemaakt, dan kun je aan de slag.

De bollen kun je het beste planten tussen oktober en december. Maak de grond een beetje los, zijn alle onkruid en stenen weg? Dan moet je goed kijken wat de onder kant van de bol is. De bollen duw je ongeveer op 5cm. In de grond. Het bovenste laagje aarde beschermt de bol tegen regen en kou.

As de grond heel erg nat is of er zit vorst in de grond, dan moet je even wachten met poten.

Wil je de bollen in bakken poten, dan moet je zorgen dat er onderin gaatjes zitten waar het regenwater weer uit weg kan lopen. Daarop doe je een laagje stenen en dan de potgrond. Het poten van de bollen gaat het zelfde als in de tuin.

Ook in bakken kun je verschillende soorten bollen planten. Poot de bollen die als laatste opkomen onderin de bak. Bv. van onder tot boven: tulpen, narcissen, sneeuwklokjes. Dan heb je heel lang bloemen in je bak.

In het voorjaar komen alle bollen tot bloei en kun je bewonderen wat je allemaal gepoot hebt.

Succes.

Wil je kijken hoe de bol groeit kijk dan eens onder het kopje koe en tulpje of naar de verschillende filmpjes in onze site.

werkblad tulpen poten

werkblad tulpen poten

klik hier voor het werkblad

Combineren met tulpen

Combineren met tulpen

klik hier voor leuke tips