DriebanFlora

,,Vanwege de hoge kwaliteit was het de grootste opgave om de beste tulp van de tentoonstelling te vinden. Verder zagen we verrassend veel soorten die hier voor het eerst worden getoond." Juryvoorzitter Frank Timmerman was bij de opening lyrisch over de kwaliteit van de inzendingen van de Drieban Flora in de Rode Leeuw in Venhuizen.

Ook kunstenares Ans Markus was onder de indruk van de tulp die ze mocht dopen. ,,Hij is mooi en heel bijzonder. Een elegante tulp en ik vind het een hele eer dat deze naar mij wordt vernoemd." De tulp is van Marax in Hem, het bedrijf van de veredelaars Mark Ruiter en Alex Vroling. daarvooor overhandigde zij de wisselbekers voor de beste tulp en de beste inzendingen in de groepen. Sjaak Boon van de firma P. Boon scoorde met de rood-gele Minsk het hoogst. Het is een vrij nieuwe stevige tulp.

Theo Roet en de gebroeders Boon kregen de bekers voor de beste groepen. 'Vol energie' is het thema van deze Drieban Flora. Voorzitter Piet Vriend benadrukte dat de sector veel doet met windenergie en zonnepanelen en door het (laten) vergisten van bio afval. ,,Maar aan de ander kant is er ook veel energie nodig voor de teelt’’, aldus Vriend.

Rond de Drieban Flora zijn diverse activiteiten, ook voor de jeugd. Zaterdag is er de pluktuin, waar iedereen vanaf 11.00 uur een bosje tulpen kan plukken. Zondag is er een heel programma in het voormalige gemeentehuis van Venhuizen, met onder meer een beurs.

Uitslagen op: http//driebanflora.nl

Share on Facebook
DriebanFlora