Tulpendag

Share on Facebook

Tulpendag 16 januari 2016

Kom op de Nationale Tulpendag op 16 januari 2016 ook naar de opening van het tulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam wordt de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven. De opening van het tulpenseizoen wordt georganiseerd door Nederlandse tulpenkwekers. In een speciaal aangelegde pluktuin op de Dam kan iedereen gratis tulpen plukken. Met deze feestelijke actie barst het tulpenseizoen los want naar verwachting zullen wereldwijd meer dan 1,7 miljard Hollandse tulpen het voorjaarsgevoel in huis brengen.

Europa

Het thema voor de vijfde editie van de Nationale Tulpendag op De Dam in Amsterdam is bekend: Europa. De organisatie speelt in op het voorzitterschap van Nederland in de Raad van de Europese Unie.

Start

Met Nationale Tulpendag wordt het officiële tulpenseizoen ingeluid. Tulpentijd markeert de periode van januari tot eind april waarin de meeste tulpensoorten verkrijgbaar zijn bij bloemist, supermarkt of bloemenkraam. Er zijn meer dan duizend tulpen in alle kleuren van de regenboog die vanuit Nederlandse veilingen wereldwijd de weg naar de vaas vinden. De tulp is daarom een echt visitekaartje van Holland.

Bekijk hieronder impressies van de Nationale Tulpendagen in 2013, 2014, 2015 en het leuke internationale filmpje over tulpen.

Nationale Tulpendag 2016

Foto's Tulpendag 2013

Foto's Tulpendag 2013

Nationale Tulpendag 2014

Tulip Movie

Tulip Movie

Belangrijke informatie

Belangrijke informatie