Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Bijzaken

Bijzaken

Bijen zijn uiterst nuttige dieren. Ruim 75% van alle voedingsgewassen moeten bestoven worden door insecten om te kunnen groeien. En dat is precies wat de bezige bijen doen. Als het na een koude winter weer wat warmer begint te worden en de lente aanbreekt, komen ook de eerste planten boven de grond tevoorschijn. Meestal zijn bloeiende bloemen zoals narcissen, hyacinten en tulpen voor bijen de eerste mogelijkheid om vers stuifmeel te halen. Bloeiende bloembollenvelden zijn voor de biodiversiteit dus onmisbaar in het vroege voorjaar. Ze voorzien bijen zowel van stuifmeel voor hun broed, als van nectar om honing van te maken. De bijen bestuiven dan weer andere landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten.

Tulpen uit Roelofarendsveen
€ 9,95
€ 9,95
€ 9,95
€ 9,95

Onze bijvolken bestaan duizenden werksters. De werksters zijn vrouwelijke bijen die onvruchtbaar zijn. Ze komen uit bevruchte eitjes die de koningin van het volk legt. Ze hebben als taak om voedsel te verzamelen voor het volk. Darren zijn mannelijke bijen. Ze worden alleen in de lente en de zomer geboren uit de onbevruchte eitjes van de koningin. En dan, last but not least, de koninging. De koningin geeft leiding aan het volk, leeft ongeveer vijf jaar en legt, afhankelijk van het seizoen, van 0 tot 1500 eitjes per dag. 

Bij Tulpen.nl dragen we bij aan een betere biodiversiteit door bijenkasten op en rondom onze kwekerij te hebben geplaatst. De bijenkasten staan op een speciale buitenplaats aan de rand van onze tulpenbroeierij aan de Floraweg in Roelofarendsveen. De tien bijenvolken hebben hier een prachtig onderkomen met uitzicht op de polder en worden beheerd door een heuse imker. Imker Steven Kluft: ‘Honingbijen hebben de zorg en aandacht van een imker nodig om in de randstad te kunnen overleven en zijn gebaat bij een natuurlijke, bloemrijke omgeving. De plek die Tulpen.nl voor de bijen gemaakt heeft, is daarom ideaal.

Alle tulpen bekijken