Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

De Nationale Tulpendag 2022 in Amsterdam

De Nationale Tulpendag 2022 in Amsterdam

Dit jaar viert de Nationale Tulpendag haar 10e verjaardag, een jubileum dus! Op de derde zaterdag van het nieuwe jaar vieren we traditiegetrouw de opening van het nieuwe tulpenseizoen. Dit jaar vindt de Nationale Tulpendag 2022 plaats op zaterdag 15 januari. Elk jaar zetten de tulpenkwekers bij aanvang van het nieuwe snijtulpenseizoen een bijzondere persoon of organisatie in het zonnetje. Dit jaar is dat André van Duin. Met zijn vrolijkheid zorgt André van Duin voor verbinding tussen mensen ongeacht leeftijd, geslacht, geaardheid of achtergrond.

Tulpendag 2022

Organisatie

De Nationale Tulpendag 2022 wordt jaarlijks gezamenlijk georganiseerd door Tulpen Promotie Nederland. Dit is een stichting in het leven geroepen vanuit de tulpenbranche die ervoor moet zorgen dat de productgroep tulpen worden gepromoot en onder de aandacht worden gebracht bij de eindgebruiker. Het bestuur van deze stichting bestaat dan ook voornamelijk uit tulpenbroeiers, tulpenkwekers en andere belanghebbenden en betrokkenen.

Andere initiatieven georganiseerd vanuit Tulpen Promotie Nederland zijn de Tulpendag in België de tulpendoop van een nieuw soort tulp, vernoemd naar Edsilia Rombley en de sponsoring van de Nederlandse schaatsploeg en schaatsevenementen zoals het Nederlands kampioenschap.

Thema tulpendag 2022

Het thema van dit jaar is ‘Share Happiness’. De Tulpendag die de start van het (snij)tulpenseizoen markeert, staat dit jaar dus in het teken van het gezamenlijk vieren van vreugde. De fysieke Tulpendag op de Dam in Amsterdam in 2020 werd bezocht door zo’n 17.000 bezoekers van maar liefst 100 nationaliteiten. Het totale bereik bedraagt maar liefst maar liefst 32 miljoen mensen, door middel van kranten en magazines. Verder zijn er zo’n 30 nationale en internationale tv- en radiostations die over de Tulpendag praten. Ook zijn er nog zo’n 500 winkels in Nederland (van bloemist tot supermarkt) die meedoen!

Boeket kopen

De Tulpendag van 2022 trapt officieel het tulpenseizoen af. De tulpen zijn vanaf dat moment weer volop te verkrijgen in de supermarkt, bij de bloemist en online via onze webshop. Mocht je toch graag nu al een boeket tulpen willen kopen, neem dan een kijkje binnen onze webshop. Hier bestel je jaarrond kraak verse tulpen, direct van eigen kwekerij.

De Nationale Tulpendag 2022 op de dam in Amsterdam is voor iedereen toegankelijk. Om 13.00 uur gaat de tulpenpluktuin open voor het publiek, dan kun je jouw eigen bosje tulpen plukken. De tuin sluit als de tulpen op zijn. Wacht niet te lang, maar sluit je aan in de rij. Houdt hierbij wel rekening met de op dat moment nog geldende Corona maatregelen.

Tulpendag Amsterdam 2022 op de Dam