Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Tulpenbollen poten

Tulpenbollen poten

Wanneer je in het voorjaar een mooie kleurrijke tuin wilt hebben, kan je al in oktober beginnen met het poten van de bollen. Dit is dit het moment om al te bedenken welke soorten en kleuren je wilt. Wanneer je een keuze hebt gemaakt kan je aan de slag. De bloembollen kun je het beste planten tussen oktober en december. Maak de grond een beetje los, zijn alle onkruid en stenen weg? Vervolgens moet je goed opletten en kijken wat de onderkant van de bloembol is. De bollen plant je ongeveer op een diepte van 5 centimeter in de grond. Het bovenste laagje aarde beschermt de bol tegen regen en kou.

Wanneer de grond heel erg nat is of als er zit vorst in de grond, moet je even wachten met poten. Wil je de bollen in bloembakken planten, zorg dan dat er bij voorkeur gaatjes onderin de (bloem)bak zitten waar het regenwater weer uit weg kan lopen. Leg daarop eventueel een dun laagje stenen en dan de potgrond. Het poten van de bollen gaat het zelfde als in de tuin. Ook kun je in bloembakken verschillende soorten bollen planten. Poot de bollen die als laatste opkomen onderin de bak. Zo kun het gehele voorjaar genieten van een prachtig bloeiende tuin!

Om optimaal te kunnen genieten zijn verschillende combinaties mogelijk:

Combinatie 1:

eerste laag - anemoontjes en blauwe druifjes
tweedelaag - hyacinten
Derde laag - tulpen

Combinatie 2:

Eerste laag - witte krokusjes
Tweede laag - witte narcissen en witte hyacinten
Derde laag - witte tulpen

In het voorjaar komen alle bollen tot bloei en kun je bewonderen wat je allemaal geplant hebt. Zo kun het gehele voorjaar genieten van een prachtig bloeiende tuin. Fantastische toch? Succes!