Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Hoe duurzaam zijn tulpen?

Bij de teelt van tulpen moet aan veel verschillende milieu-eisen worden voldaan. Een tulpenkweker mag bijvoorbeeld niet zomaar kunstmest strooien, maar moet alle middelen en kunstmesten die worden gebruikt netjes registreren. Hiernaast zijn de middelen die gebruikt worden allemaal goedgekeurd door Europese wet- en regelgeving. Tijdens de bloembollenteelt wordt uiteraard getracht zo min mogelijk kunstmatige middelen te gebruiken en de natuur zo veel mogelijk z'n gang te laten gaan.

Tulpen dienen te voldoen aan verschillende eisen

Vrijwel alle tulpen die bij de consument op tafel belanden, zijn gecertificeerd. Tulpenkwekers en broeiers moeten voldoen aan de gestelde eisen door organisaties zoals Milieu Programma Sierteelt (MPS). Wanneer dit niet het geval is kunnen partijen bloembollen en bloemen worden afgekeurd en niet worden verkocht. Het is dus belangrijk dat er goede afwegingen worden gemaakt tijdens de teelt en er zorgvuldig met de omgeving wordt omgegaan, ten goedkoming van zowel mens en milieu.

Footprint

Door middel van de footprint kan men zien hoe duurzaam of belastend voor het milieu een product daadwerkelijk is. De footprint wordt berekent door te kijken naar de totale uitstoot van een product van het moment van produceren tot het moment van aanschaf door de consument. Bij tulpen en andere (snij)bloemen betekent dit dus dat de footprint wordt berekent over het gehele groeiproces, van bol tot bloem. Uit berekeningen van Milieu Centraal blijkt dat tulpen de minste CO2 uitstoten per bos. De reden hiervan is omdat tulpen vaak op grote schaal en erg efficient worden gebroeid. Daarnaast zijn Hollandse tulpenkwekers en broeiers erg vooruitstrevend in het zoeken naar nieuwe en nog duurzamere en milieuvriendelijkere technieken en oplossingen.

Gerelateerde Producten
€ 12,95
€ 12,95
€ 12,95
€ 12,95