Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Store USPs
homepage_usps

Direct uit de kas!

Vóór 12:00 uur besteld, morgen bezorgd!

7 Dagen vaasgarantie!

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Meerdere formaten

Meerdere formaten

Meerdere formaten

Meerdere formaten

Meerdere formaten

Meerdere formaten

Meerdere formaten

Meerdere formaten

Meerdere formaten

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tulpenbollen kopen bij kweker

Tulpen worden gezien als een oer-Nederlands product. Ze zijn volop te koop in het tulpenseizoen dat van januari t/m mei duurt. Maar hoe leuk is het om zelf tulpen te kweken? Daarvoor heb je tulpenbollen nodig. In onze webshop kun je tulpenbollen kopen, die rechtstreeks uit onze eigen kwekerij komen. Dus als je zoekt naar ‘Tulpenbollen kopen bij kweker’, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Tulpenbollen kun je bij ons kopen van juli t/m november. Je kunt ze in een zakje met meerdere aantallen online bestellen. Je hebt keuze uit meerdere kleuren. Tenminste; de kleur van de bollen is hetzelfde, maar de tulpen die eruit komen zijn er in meerdere kleuren. Zo kun je kiezen voor witte tulpenbollen kopen, rode tulpenbollen bestellen, tulpenbollen mix kopen of oranje tulpenbollen bestellen.

 

Koop nu online en geniet in het voorjaar

Tulpenbollen kun je in de zomer en herfst online bij ons kopen. De bloembollen zijn één van de geliefdste voorjaarsbollen. Stel je voor; het is voorjaar, je tuin ziet er nog grauw en winters uit. Er is nog vrijwel geen groen te zien en ineens zie je daar tulpen uit de bol schieten. De bloemen geven kleur aan de tuin. Dat geeft gelijk een vrolijk voorjaarsgevoel. Het mooie is dat er verschillende kleuren tulpenbollen zijn. Zo kun je zelf bepalen welke kleuren je in je tuin wilt laten terugkomen. De meest verkochte binnen onze webshop is de ‘tulpenbollen mix’. Als je besluit om deze tulpenbollen te kopen, dan kun je genieten van diverse kleuren. Het bestellen doe je eenvoudig online via onze shop. Ze komen rechtstreeks van de kweker.

Tulpenbollen

Tulpenbollen planten

Na het kopen van een zakje tulpenbollen bij kweker, wil je ze natuurlijk zo snel mogelijk planten. Tulpenbollen planten kan niet het hele jaar. Je kunt ze het best in de herfst poten, als de blaadjes van de bomen vallen. Het is belangrijk dat de temperatuur in de grond niet te hoog is. Daar houden tulpenbollen niet van. Plant ze ongeveer 10 cm uit elkaar. Op die manier hebben de bollen voldoende ruimte om te groeien, zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Als plantdiepte kun je ook 10 cm aanhouden.

Tulpenbollen bestellen

Tulpenbollen planten in pot of in de volle grond

Tulpenbollen kun je overal planten, zolang het maar in bagger of potgrond is. Dus mocht je zelf geen tuin hebben met volle grond, plant de tulpenbollen dan in een pot. Leuk voor op een balkon, plat dak of een dakterras. Bij het poten van de tulpenbollen in pot, is het belangrijk dat je weer voldoende ruimte houdt tussen de bollen. Maar je hoeft geen 10 cm aan te houden. Enkele centimeters zijn voldoende. Op die manier krijg je een mooie volle pot met tulpen. Tip: zorg ervoor dat je de pot niet tot aan de rand vult met grond. Dit maakt het water geven een stuk makkelijker. Over water geven gesproken; in de winter kan het lange tijd droog zijn. Vergeet dan geen water te geven. De tulpenbollen hebben redelijk wat water nodig.

Tulpenbollen kopen

Tulpenbollen planten in januari of februari

Tulpenbollen planten kun je het best doen in oktober, november of december. Toch krijgen we geregeld de vraag; kun je tulpenbollen ook planten in januari of februari? Zodra je kiest voor tulpenbollen kopen bij kweker, is poten in januari wel mogelijk, maar let er wel op dat de tulpen mogelijk later zullen gaan bloeien. Februari is wel erg laat voor het planten van tulpenbollen. Maar je kunt het altijd proberen. Het is namelijk beter dan weggooien. De bloembollen kun je namelijk niet altijd een jaar bewaren. Bloembollen zijn levende planten, waardoor ze uitdrogen als je te lang wacht. Mocht er vorst in de grond zitten, plant de bloembollen dan in een pot en voeg er potgrond aan toe.

 

Tulpenbollen kopen en bewaren

Tulpenbollen kun je al vanaf juni online kopen. Op dat moment kun je ze nog niet poten. Je kunt ze wel bewaren. Dat kun je het best doen op een donkere plaats waar het niet vochtig is. Voor het geval je bloembollen uit de grond hebt gehaald en je besluit ze te bewaren, doe dan het volgende:

 

  1. Maak de bollen schoon (zonder water) en controleer ze. Haal de beschadigde bollen weg van de bollen die heel zijn. Op die manier worden de gezonde bollen niet aangetast.
  2. Wikkel ze in krantenpapier en doe ze in een doos.
  3. Zet de doos op een donkere, koele plek waar het met name droog is. De bollen mogen niet vochtig worden. Een kledingkast of een kelder zou perfect zijn.

 

Tulpenbollen hergebruiken, zijn ze meerjarig?

Kunnen tulpenbollen worden hergebruikt? Dat is een vraag die vaak aan ons wordt gesteld. Daar kunnen we kort over zijn; ja dat kan, maar dan moet je er wel op de juiste manier mee omgaan. Ten eerste is het belangrijk dat je de tulpen op een natuurlijke manier laat afsterven. Het is niet de bedoeling dat je de tulpenbladeren eraf snijdt. De bol kan namelijk de voedzame stoffen uit de bladeren zuigen om weer sterk te worden. De bladeren zullen daarna bruin van kleur worden, waarna ze vanzelf afsterven. Als dat is gebeurd kun je de bollen uit de grond halen.

Tulpenbollen bezorgen

Tulpenbollen uit de grond halen

Het is zover, je kunt de tulpenbollen uit de grond halen. Je zult zien dat ze er heel anders uitzien als toen je ze hebt geplant. Om de bloembollen te kunnen hergebruiken, is het belangrijk dat je ze op de juiste manier bewaart. Daarvoor verwijzen wij je naar de drie stappen die twee alinea’s hierboven staan beschreven. Nog even kort samengevat: verwijder de aarde van de bollen. Doe dit niet met water, anders gaan ze rotten. Bewaar ze op een koele, droge en donkere plek. Maar voordat je dat doet, wikkel ze stuk voor stuk in krantenpapier. Zodra het tijd is om ze opnieuw te planten, haal je ze weer uit de doos.

 

Tulpenbollen laten zitten

Het is ook mogelijk om tulpenbollen te laten zitten in de grond. Bollen die je in de grond laat zitten, blijven namelijk bloemen produceren. Wel is het zo dat de tulpen ieder jaar iets kleiner zullen worden. Tip: dek de grond af met gaas als je weet dat er eekhoorns in de buurt leven. Eekhoorns houden namelijk van bloembollen.

 

Tulpenbollen vermeerderen

Kun je tulpenbollen vermeerderen? Ja dat kan! Tulpenbollen kun je in de zomermaanden uit de grond halen. Aan de onderkant van de bollen kun je kleine bolletjes zien zitten. Als dat zo is, dan zijn er kleine tulpenbolletjes in de maak. Deze kun je losmaken van de grote tulpenbol en laat ze drogen. Bewaar ze op een koele, donkere plaats. Als ze groot genoeg zijn kun je de bollen poten, waarna ze in het voorjaar opkomen.

Online tulpenbollen

Tulpen bloembollen kopen

In de maanden juni, juli, augustus, september en oktober is er veel vraag naar bloembollen voor tulpen. Want ja, wie wil nu niet een leuke vrolijke voorjaarstuin? Bloembollen kopen voor tulpen kun je in een fysieke winkel doen, maar veel makkelijker is om ze online bij ons te kopen. Wij verzenden ieder jaar meer dan een miljoen tulpen boeketten naar onze klanten. Allemaal rechtstreeks van de kweker. De kans is aanwezig dat jij ook wel eens hebt genoten van onze tulpen. Dan weet je dat ze van goede kwaliteit zijn. De tulpenbollen die je bij ons kunt kopen, zijn dus óók van goede kwaliteit. We gebruiken ze immers zelf. Kortom; wil je tulpenbollen kopen bij kweker? Bestel ze online, we bezorgen binnen 24 uur.

Tulpenbollen cadeau

Lees verder...