Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Tulpen broeien, hoe werkt dat eigenlijk?

Tulpen 'broeien'... Wat is dat eigenlijk, en hoe werkt het? Tulpen worden gebroeid in de kas. Met 'broeien' bedoeld men het van bol tot bloem kweken van een tulp. Dit gebeurd voor commercieel gebruik voornamelijk in de kas. Tulpen zijn een seizoensbloem en bloeien van nature in het voorjaar. Echter, wanneer de tulpen in de kas worden gebroeid, kunnen er al eerder bloemen worden gevormd. De eerste tulpen van het nieuwe snijtulpenseizoen laten al in het begin van december hun bloemen zien. Dit zijn daarentegen wel uitzonderingen.

Vroege tulpen

De bloembollen van de extra vroege tulpen zijn zo behandeld dat ze eerder tot bloei kunnen komen. Dit brengt extra kosten met zich mee, maar kan in potentie voor een tulpenbroeier ook extra geld opleveren. Het tulpenseizoen barst vanaf januari pas echt los. Voor tulpen uit de kas loopt het seizoen tot ongeveer half mei. In april, afhankelijk van het weer, komen ook de eerste buitentulpen in bloei. De meeste tulpenvelden die in het voorjaar te zien zijn, staan er voor de bollenteelt. Echter zijn er ook kwekers die tulpen van buiten op het veld gebruiken om te plukken.

Op water en potgrond

Tulpen kunnen zowel op water als op potgrond worden 'afgebroeid'. De meeste tulpen worden hedendaags op het water afgebroeid. Het grote voordeel hiervan is dat de tulpen sneller van bol tot bloem groeien. De meeste tulpenbroeiers maken daarom gebruik van deze manier van broeien.

Gerelateerde Producten
€ 13,95
€ 24,95
€ 17,45 € 17,95
€ 19,95