Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Zet tulpen in een vaas, maar kies wel de juiste

We weten allemaal hoe mooi tulpen zijn… echter is het belangrijk dat je de juiste vaas kiest voor de tulpen! Tulpen zijn er in allerlei verschillende soorten, kleuren en maten. Het is gebruikelijk dat de meeste tulpen uit de kas komen, maar sommige tulpen (in het voorjaar) komen bijvoorbeeld rechtstreeks van het land en dus van buiten. Een eigenschap van deze buitentulpen is dat ze eenmaal op de vaas nog doorgroeien. Een tulpenvaas die hoog genoeg is, is in dit geval dus belangrijk.

Tulpen in vaas

Eerst verzorgen, dan in de vaas

Voordat je begint met de tulpen in de vaas te zetten, is het belangrijk dat je ongeveer 1 tot 1,5 centimeter van de steel van de tulpen even schuin afsnijdt. Door de steel schuin af te snijden is het oppervlak van de steel groter en nemen de tulpen gemakkelijker water op. Op deze manier kunnen ze, mocht het nodig zijn, even bijkomen van de reis en volledig op kracht komen.

Toveren met tulpen

Onze vaste bloemenarrangeur Annemarie kan toveren met tulpen. Haar prachtige bloemencreaties zijn meerdere keren bekroond, zo is ze uitgeroepen tot beste bruidsbloemist van Nederland. Tulpen behoren absoluut tot haar favorieten. Want, zegt ze, tulpen passen in ieder interieur. Speciaal voor jou delen we hier een aantal van haar meestertips…

Om te beginnen is het belangrijk een ruime vaas te kiezen. Om volume te krijgen kan je plastic folie op de bodem van de vaas plaatsen. Zet de tulpen vervolgens één voor één in de vaas. Begin aan de buitenzijde en werk vervolgens naar binnen toe. Zo kan je de tulpen gemakkelijkst en het beste positioneren. Geef de tulpen daarnaast een beetje persoonlijke aandacht, hier gaan ze extra van stralen!

Liefde

Als laatste is het belangrijk dat je de tulpen de juiste zorg geeft die ze nodig hebben. Zorg ervoor dat de vaas altijd voor minimaal een derde gevuld is met water en ververs het water eventueel wanneer nodig. Geef de tulpen daarnaast veel aandacht en liefde, ze zullen je niet teleurstellen!

 

Gerelateerde Producten
€ 25,90
€ 25,90
€ 25,90
€ 28,90