Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Tulpen verzorgen, zo doe je dat het best

Tulpen zijn net mensen, ze worden graag goed verzorgd. Als dank voor de goede zorgen geven ze de liefde die je er in stopt, dubbel en dwars terug. Tulpen verzorgen is dus belangrijk, op die manier kun je er zo lang mogelijk van genieten.

Tulpen verzorgen

In de vaas

Wanneer je de tulpen na hun reis op de vaas zet, is het belangrijk dat je hiervoor de juiste vaas kiest. Zorg voor een vaas waarin de tulpen genoeg bewegingsruimte hebben, en de mogelijkheid om nog wat door te groeien. Zorg er ook voor dat de vaas hoog genoeg is, eenmaal op de vaas groeien tulpen namelijk vaak nog een aantal centimeters (in de lengte) door.

Zorg daarnaast altijd voor een schone vaas. Naast het feit dat dit er netjes uitziet zorgt het er ook voor dat er geen bacteriën meer in de vaas zitten die de tulpen zouden kunnen aantasten.

Schuin afsnijden

Mochten de tulpen na ontvangst wat slapjes zijn, is het belangrijk dat ze weer even de tijd krijgen om op kracht te komen. Je kunt de tulpen in dit geval het beste in papier (bijvoorbeeld krantenpapier) rollen en een aantal uurtjes in het water zetten om hier weer sterkte te komen. Dit is een belangrijk onderdeel van de tulpen verzorgen.

De tulp is een enorm veerkrachtige bloem, die zelfs na een aantal dagen zonder water en in verre van ideale omstandigheden, toch nog in bloei komt. Het is belangrijk dat voordat de tulpen in de vaas worden gezet, er ongeveer 1 centimeter van de steel schuin af wordt gesneden. Zo hebben de tulpen weer de mogelijkheid om snel en gemakkelijker water op te nemen. De reden dat de stelen schuin af moeten worden gesneden is omdat op deze manier het oppervlak waarmee het water op kan worden genomen groter is.

Fruit

Wanneer je de tulpen in de vaas hebt gestyled en de tulpen een plekje in huis wilt geven, let er dan op dat je hiervoor de juiste plek kiest. Het is belangrijk dat je de vaas niet in de volle zon en op een relatief koele plek zet. Wanneer het te warm is en de zon schijnt zullen de tulpen snel achteruit gaan en slap gaan hangen.

Een andere no-go is de vaas in de buurt zetten van een fruitschaal. Het ethyleengas dat het fruit produceert zorgt er namelijk voor dat de tulpen snel achteruit gaan. Kortom; voor het tulpen verzorgen, let op een schone vaas, het schuin afsnijden en op fruit.

Gerelateerde Producten
€ 12,95
€ 12,95
€ 12,95
€ 12,95