Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Tulpenbollen planten, waar begin ik?

Tulpenbollen worden doorgaans geplant vanaf oktober (vroeg) tot en met december (laat). De tijd van planten is gedeeltelijk afhankelijk van het soort tulp. Sommige 'vroege' tulpensoorten kunnen al in oktober worden geplant, en komen dan ook vroeg in het voorjaar tot bloei. Om het snijtulpenseizoen zo lang mogelijk te rekken, maken tulpenbroeiers optimaal gebruik van vroege en late soorten tulpensoorten. Bij het maken van het zogenaamde 'broeischema' wordt hier dan ook optimaal gebruik van gemaak en rekening mee gehouden om zo van december tot en met ongeveer half mei tulpen te kunnen broeien.

Tulpenbollen planten

Kleurrijke tuin

Wanneer je in het voorjaar zelf ook een mooie kleurrijke tuin wilt hebben, kan je dus al in oktober beginnen met het planten van de tulpenbollen. Tulpenbollen kopen kun je doen via onze webshop. De bloembollen kun je het beste planten tussen oktober en december. Maak de grond een beetje los en zorg ervoor dat alle onkruiden weg zijn. Vervolgens moet je goed opletten en kijken wat de onderkant van de tulpenbol is. De bollen plant je ongeveer op een diepte van 5 centimeter in de grond. Het bovenste laagje aarde beschermt de bol tegen regen en kou.

Tips voor het poten

Wanneer de grond heel erg nat is of als er zit vorst in de grond, moet je even wachten met poten. Wil je de bollen in bloembakken planten, zorg dan dat er bij voorkeur gaatjes onderin de (bloem)bak zitten waar het regenwater weer uit weg kan lopen. Leg daarop eventueel een dun laagje stenen en dan de potgrond. Het poten van de bollen gaat het zelfde als in de tuin. Ook kun je in bloembakken verschillende soorten bollen planten. Poot de bollen die als laatste opkomen onderin de bak. Zo kun het gehele voorjaar genieten van een prachtig bloeiende tuin!

Gerelateerde Producten
€ 19,95