Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Het tulpen seizoen

Tulpen zijn een echte seizoensbloem. Het zijn voorjaarsbloeiers en bloeien dus, zoals de naam al zegt, in het voorjaar. Tulpen die geplant zijn in het najaar komen zo ongeveer in de maanden april en mei in bloei. Dit is ook het moment dat de bloembollenstreek in volle bloei staat. Hier staan naast tulpen ook andere voorjaarsbloeiers in volle glorie te bloeien, zoals narcissen, hyacinten en krokussen.

Tulpen seizoen

Tulpenbollen planten

Tulpen groeien uit een bol. Wil je in het voorjaar een mooie bloeiende tuin? Dan is het goed om te weten dat je de bloembollen in het najaar dient te planten. Dit kan je het beste doen in de maanden oktober en november. Afhankelijk van het soort tulp zal deze vroeg of laat bloeien.

In de maanden oktober en november worden ook de tulpenbollen voor het daaropvolgende jaar geplant door bloembollenkwekers. De tulpenbollen worden opgeplant als relatief ‘klein’ bloembolletje, om vervolgens onder de grond uit te groeien tot een volwassen bloembol. Wanneer de tulpenbol na verwerking groot genoeg is, zal deze worden verkocht aan tuincentra of een tulpenbroeier.

Hoe lang duurt het tulpen seizoen?

Het tulpen seizoen is in de maanden januari, februari, maart, april en mei. Tulpenbroeiers die de tulpen in de kassen van bol tot bloem laten groeien (broeien), kunnen door middel van de temperatuurs-behandeling die de tulpen krijgen al vanaf januari tulpen snijden uit de kas. Vanaf dit moment zijn de tulpen dan ook volop voor de consument te koop, waaronder in de supermarkt, bij de bloemist en online via onze webshop.

De start van het snijtulpenseizoen wordt ieder jaar traditioneel ingeluid door de Nationale Tulpendag op De Dam in Amsterdam. De Tulpendag viert dit jaar haar 10e verjaardag. Op De Dam staan maar liefst 200.000 tulpen uitgestald en krijgen bezoekers de mogelijkheid om gratis tulpen te plukken en mee naar huis te nemen.

IJstulpen (het hele jaar te koop)

Dat het tulpen seizoen van januari t/m mei duurt, is bij de meeste mensen wel bekend. Wat nog niet bekend is, is dat wij het hele jaar tulpen aanbieden. Feitelijk hebben wij niets met het tulpen seizoen te maken. Hoe komt het dat wij tulpen in de zomer kunnen aanbieden? Dit doen we door de tulpenbollen een speciale temperatuur-behandeling te geven. Door de tulpen bij - 2 graden ‘in te vriezen’ en te bewaren kan het proces worden vertraagd. Deze tulpen worden ook wel ‘ijstulpen’ genoemd. Op deze manier kunnen we zowel in de lente, zomer, herfst als in de winter tulpen aanbieden. Zo rekken we dus het tulpen seizoen!

Alle tulpen bekijken

Gerelateerde Producten
€ 13,95
€ 17,45 € 17,95