Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

De Nationale Tulpendag 2023 op Museumplein

De Nationale Tulpendag 2023 wordt traditiegetrouw gevierd op de derde zaterdag van het jaar. Met de tulpendag wordt de start van een nieuw tulpenseizoen gemarkeerd. Dit jaar zal de tulpendag op zaterdag 21 januari plaatsvinden. De reusachtige pluktuin met ruim 200.000 tulpen zal dit jaar verhuizen van De Dam naar het Museumplein in Amsterdam! Van 13:00 uur tot 16:00 uur is de pluktuin geopent voor publiek om gratis tulpen te plukken. 

Tulpendag 2023

De nieuwe unieke locatie op het Museumplein is extra bijzonder, omdat er onder andere een enorme ijsbaan inclusief uitkijkpunt aanwezig is. De pluktuin en ijsbaan zijn gelegen recht tegenover het Rijksmuseum. Hollandser wordt het dus niet! Het thema van 2023 is dan ook 'Typical Dutch'.

Arjan Smit: “We gaan er een oer-Hollands feest van maken en hopen van harte dat de blije beelden van tulpen en tienduizenden Nederlanders en toeristen straks de hele wereld overgaan. Iedereen kan wel een beetje positiviteit gebruiken in deze roerige tijden.”

De tulpen in de pluktuin zijn beschikbaar gesteld door Nederlandse tulpenbroeiers. De pluktuin is voor iedereen gratis toegangbaar en tevens rolstoelvriendelijk!