Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Hoe geniet ik zo lang mogelijk van mijn tulpen?

Om maximaal te genieten van verse tulpen in de vaas is het belangrijk de tulpen goed te verzorgen. Als je een tulpen boeket koopt of de tulpen misschien wel snijdt uit je eigen snijbloemenhoek wil je er wel zo lang mogelijk van kunnen genieten. Wat moet je dan doen om er minstens een week plezier van te hebben?

Hier de nodige tips:

  1. Gebruik altijd een schone vaas. Zorg er ook voor dat de vaas hoog genoeg is: tulpen groeien op de vaas nog een aantal centimeters door.
  2. Rol de tulpen, voordat ze op hun definitieve plek worden gezet, eerst in een krant en laat ze op een koele plek een uurtje staan in schoon water waaraan snijbloemenvoedsel is toegevoegd.
  3. Snij met een scherp mes het uiteinde van de steel af en schik de bloemen in de vaas. Zo kunnen de tulpen makkelijker water opnemen en gaan ze langer mee.
  4. Zorg voor genoeg water in de vaas. Tulpen houden van water en blijven het mooist als ze - op kamertemperatuur - in een goed gevulde vaas met water staan.
  5. Zet de tulpen op een 'koele' plek, uit de zon en uit de buurt van fruit. Ook narcissen gaan niet goed samen met tulpen.
  6. Voor de echte fanatiekelingen:Zet de vaas met tulpen ‘s nachts buiten, uit de wind en zonder vorst. Tulpen zijn gek op een beetje kou, zo gaan ze nog langer mee. Als ze in de warme kamer blijven staan, raken ze eerder uitgebloeid.

Bonustip: tulpen zijn erg mooi in combinatie met decoratief blad of met andere voorjaarsbloemen. Fleur je vaas nog verder op door je eigen creativiteit er op los te laten! Veel succes!

Gerelateerde Producten
€ 12,95
€ 12,95