Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

CO2 neutrale tulpen

Onze tulpenkwekerij Wesselman Flowers bestaat al tientallen jaren en is gevestigd in Roelofarendsveen. Van oorsprong een echt tulpendorp. Jaarlijks produceren en verpakken we miljoenen tulpen, waarvan een gedeelte via onze webshop Tulpen.nl wordt verkocht. Alle tulpen die wij online verkopen, komen rechtstreeks uit onze eigen kwekerij, super vers dus!  Samen met andere bloemenkwekers zijn we lid van de groep “Duurzame Versnellers”.  Zo proberen we met elkaar de milieubelasting van de bloemenproductie te beperken. De tulp staat al bovenaan de lijst van duurzame bloemen. Ze hebben maar weinig water en energie nodig om te kunnen groeien.

Duurzame oplossingen

Natuurlijk nemen we zoveel mogelijk maatregelen om te zorgen dat de tulpen z’n laag mogelijke footprint hebben. Zo hangen er schermen boven in de kassen zodat de warmte binnen blijft. Als het koud wordt, hoeven we maar minimaal bij te stoken. Het water kunnen we hergebruiken. Daarvoor hebben we een enorm bassin. Het water zuiveren we van plantenresten en dergelijke. Schimmels en virussen worden vernietigd door een ozonmachine. Het water wordt aangevuld door regenwater waardoor er geen leidingwater nodig is.

CO2 neutrale tulpenkwekerij wesselman flowers tulpen.nl

Bamboe Village Oeganda

Helaas is onze CO2 uitstoot nooit helemaal tot nul te reduceren. Daarom compenseren we de uitstoot van alle tulpen die via de webshop www.tulpen.nl verkopen door voor deze tulpen een bijdrage te doen aan het project Bamboo Village in Oeganda. Met onze bijdrage wordt er in Oeganda Bamboe gepland op de plantage. Door het planten van Bamboe wordt CO2 geabsorbeerd, waardoor er minder koolstofdioxide in de atmosfeer terecht komt. Zo wordt de opwarming van de aarde tegengegaan. 

Alle tulpen die verkocht worden via onze webshop dragen daarom het duurzaamheidskeurmerk Fair Flora, lees hier meer. Als je tulpen besteld via Tulpen.nl weet je zeker dat je klimaat neutrale tulpen cadeau geeft aan jezelf of iemand anders. 

Gerelateerde Producten
€ 12,95
€ 13,95
€ 12,95
€ 24,95