Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Nationale Tulpendag 2024 op Museumplein

De Nationale Tulpendag 2024 wordt traditiegetrouw gevierd op de derde zaterdag van het jaar. Met de Tulpendag wordt de start van een nieuw tulpenseizoen gemarkeerd. Dit jaar zal de Tulpendag op zaterdag 20 januari plaatsvinden. De reusachtige pluktuin met ruim 200.000 tulpen zal dit jaar wederom te vinden zijn op het Museumplein in Amsterdam! Van 13:00 uur tot 16:00 uur is de pluktuin geopend voor publiek om gratis tulpen te plukken. 

DJ Hardwell

Op deze speciale dag doopt DJ Hardwell zijn eigen tulp! De doop vindt plaats vlak voor de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen op het Museumplein in Amsterdam. De nieuwe tulp is persoonlijk geselecteerd door Hardwell en wordt aangeboden door de Nederlandse snijtulpenkwekers (TPN). De nieuwe 'Hardwell'-tulp, met een bijzondere bloemvorm en kleurstelling, wordt op Tulpendag op zaterdag 20 januari voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Thema Tulpendag

Het thema van de Nationale Tulpendag is dit jaar: Let’s Dance! Deze dag staat alles in het teken van de tulp én van dansen. De tulp is uniek. Ze is de enige bloem die danst op de vaas. Want ze groeit en bloeit de eerste dagen nog een paar centimeter door en verandert zo elke dag van positie.

Populair

De tulpenpluktuin is enorm populair; dus zorg dat je op tijd aansluit. De gemiddelde wachttijd is 30-60 minuten. Terwijl jij wacht, zorgt de organisatie voor een gezellige sfeer met muziek. Het dweilorkest speelt typische Hollandse liederen die door iedereen luid mee te zingen zijn zoals ons favoriete nummer: 'Tulpen uit Amsterdam'. Daarnaast kun je de pluktuin ook bekijken vanaf de loopbrug, waardoor je de omvang van de tuin goed kunt zien.

Gerelateerde Producten
€ 12,95
€ 12,95
€ 24,95
€ 22,95