Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Diverse soorten tulpen

Soorten Tulpen

Tulpen zijn er in vele soorten en kleuren. De soorten noemen we ook wel cultivars. De cultivars worden ingedeeld in groepen op basis van hun bloemvorm en andere kenmerken. Voor tulpen kennen we de volgende cultivars:

Enkele tulpen

Dit is de meest bekende tulp en wordt het meest gebruikt. Dit komt omdat deze tulp een sterke tulp is met een lang vaasleven en verkrijgbaar is in alle kleuren van de regenboog zoals geel, rood, paars, oranje en wit. De enkele tulp wordt daarom veelal gebruikt in kleurrijke boeketten.  

verschillende soorten tulpen

Dubbele tulpen

Deze tulp kenmerkt zich door de dubbele bloemblaadjes waardoor de bloem goed gevuld is. Ook deze tulp is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Let wel op bij deze tulp, wanneer de knoppen tot bloei komen kunnen deze zwaar worden en eerder de neiging hebben te gaan hangen, in dit geval raden we je aan om een hoge vaas te gebruiken. Dubbele tulpen zijn in vele kleuren verkrijgbaar, het meest populair zijn de pasteltinten: Roze, crème, lila.  

Parkiettulpen

Parkiettulpen worden ook wel papegaai tulp genoemd. Deze tulp heeft een bijzondere bloem. De grote bladeren van deze bloem hebben aan de buitenzijde een gekartelde rand. Parkiettulpen zijn er in alle kleuren, maar zijn vooral populair in felle kleuren, zoals rood, oranje en paars.

Gefranjerde tulpen

Gefranjerde tulpen zijn een groep tulpen die wordt gekenmerkt door hun bloembladeren met golvende randen. Ze zijn er in alle kleuren, maar zijn vooral populair in pastelkleuren, zoals roze, geel en wit. Het populairste soort is zachtroze met een witte franje.

Franse tulpen

Franse tulpen worden gekenmerkt door de lange stelen. Deze tulp is doorgaans 2x zo lang als andere soorten tulpen. Hierdoor wordt deze tulp vaak gebruikt in boeketten met andere lange bloemen. Ook deze tulp is in vele kleuren verkrijgbaar, maar zijn vooral populair in witte en gele tinten.

Gerelateerde Producten
€ 13,95
€ 24,95
€ 17,45 € 17,95