Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Verras op Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag is een door de Verenigde Naties erkende feestdag die ieder jaar op 8 maart plaatsvindt. De Dag van de Vrouw werd voor het eerst uitgeroepen op de internationale vrouwenconferentie in Kopenhagen in 1910, waaraan honderd mannen en vrouwen uit 17 landen deelnamen.

Geschiedenis Vrouwendag

De aanleiding was de massale staking op 8 maart 1908 in Chicago en New York van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Het kiesrecht kwam daarna centraal te staan. De jaren daarop werden, tot de Eerste Wereldoorlog, in een groeiend aantal landen op 8 maart demonstraties en vergaderingen gehouden. Met de opleving van de feministische beweging in de jaren zestig groeide de belangstelling voor een internationale vrouwendag. In veel socialistische landen werd 8 maart een officiële feestdag en worden de vrouwen op deze dag in het zonnetje gezet.

Bloemen populair

Bloemen en voornamelijk tulpen zijn een populair cadeau voor vrouwendag. Tulpen staan symbool voor lente en een nieuw begin. Tulpen is daarvoor een geschikte bloem om je waardering te uiten. Tulpen zijn beschikbaar is allerlei kleuren. Bij Tulpen.nl vindt de mooiste tulpenboeketten die bij uitstek geschikt zijn om cadeau te geven.

Gerelateerde Producten
€ 22,95
€ 22,95
€ 22,95