Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Tulpen offeren

In 1881 stapt tuinder Toon Wesselman over van de groente- naar de bloementeelt. Als hij piekert over welke bloemen goed aarden in natte veengrond, verschijnt de Veenmeermin. Ze fluistert: 'Tulpen. Ik zorg voor rijke oogsten. Seizoen na seizoen, zolang jij de vroege tulpen met mij deelt.' Sindsdien worden in de schemeravond regelmatig offerende tuinders gespot.

tulpen offeren

Toen de bestuursleden van Stichting Tulpenroute de hierboven genoemde brief in handen kregen, besloten ze te onderzoeken of de getuigenverklaring in de brief op waarheid kon berusten. ‘De gedachte dat er in de polders in onze gemeente mogelijk een mirakel leeft in de persoon van de Veenmeermin liet ons niet meer los. We doken in de archieven van de gemeente en het plaatselijke museum en spraken verschillende bewoners op zoek naar meer verwijzingen naar de Veenmeermin.

Inmiddels is de Stichting zover dat de eerste resultaten van de zoektocht met de wereld gedeeld kunnen worden in de vorm van een permanente openlucht fototentoonstelling annex fietsroute, genaamd ‘Veenmeermin waar ben je?’. “We hopen dat mensen deze mooie omgeving midden in het Groene Hart komen (her)ontdekken en met andere ogen gaan bekijken. Daarnaast hopen we natuurlijk ook dat mensen op zoek gaan naar nieuwe bewijzen van het bestaan van de Veenmeermin.” 

Wil je meer weten over de Veenmeermin of ben je benieuwd naar de tulpenroute? Neem een kijkje op de website!

Gerelateerde Producten
€ 10,95
€ 12,45
€ 10,95
€ 19,95