Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Zonder omwegen en super vers!

Tulpenroute uitgebreid met kunst

Op het traject van de Tulpenroute is 27 januari door wethouder van Roelofarendsveen een nieuwe levensgrote kunstfoto gedoopt. Met dit visuele verhaal op een van de kassen groeit de vaartocht uit tot een steeds mooiere openluchttentoonstelling.

doop nieuwe tulpen kunst tulpenroute

De wederopbouw

Op de nieuwe themakas langs de Tulpenroute wordt de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog getoond. In een praam – volgeladen met de door hem geprepareerd tuinbouwgereedschap en staal voor de kassenbouw - vaart grondlegger Piet Vink naar een van zijn klanten. Het lijkt het startschot te zijn voor een toekomst met verwarmde kassen in de bloemensector. Wat de drijvende tulpen in het water voorstellen? Dit zijn stille offers van de Veense kwekers aan de Veenmeermin.

Sierteeltsector

De Tulpenroute is een twee uur durende, voor iedereen toegankelijke vaartocht. Op de route vertellen borden verhalen met inspirerende weetjes over de Veense polder. Daarnaast is op verschillende kassen op de route een beeldverhaal te vinden van de poldersage over de mysterieuze Veenmeermin. Samen met de bijbehorende fiets- en wandelroute wil Stichting De Tulpenroute de kennis over en de waardering voor de sierteelt ik gemeente Kaag en Braassem vergroten, vastleggen, delen en levendig houden.  Meer informatie en een routebeschrijving is te vinden op www.detulpenroute.nl.

Gerelateerde berichten
In 1881 stapt tuinder Toon Wesselman over van de groente- naar de bloementeelt. Als hij piekert over welke bloemen goed aarden in natte veengrond, verschijnt de Veenmeermin. Ze fluistert: 'Tulpen. Ik zorg voor rijke oogsten. Seizoen na seizoen, zolang jij de vroege tulpen met mij deelt.' Sindsdien worden in de schemeravond regelmatig offerende ...